Det gode portrætfotografi...
- artikel af portrætfotograf Mikkel Urup - 1.jan 2012


familiefotoerhvervsfotobabyfotobryllupsfotoreklamefoto

En god oplevelse hos fotografen er den eneste måde man kan opnå gode foto på... Det vigtigste redskab som portrætfotografen har, er nemlig ikke fotografens kamera, men fotografens evne til at få folk til at slappe af, og dermed lade sig inspirere til at træde i karakter.

Indianerne var bange for at blive fotograferet, bange for at få taget lidt eller hele deres sjæl, men det er faktisk lige det som det drejer sig om! Et godt portrætfoto har sjæl, det viser personen så vi kan mærke vedkommende og føler personens tilstedeværelse og særegenhed.

I gamle dage var det helt almindeligt at få lavet et familieportræt, det var vigtigt for familierne at have et smukt familiefoto til at pryde på væggen, et foto som viste familien som en sammenhæng.

De sidste mange år har vi så vænnet os til at børnene blev fotograferet hos skolefotografen og derfor er der ikke blevet lavet de vigtige familiefoto, det vil vi gerne lave om på! Hos Profilfoto laver vi familiefoto som er så både spændende, sjove og interessante. Billederne skal ikke alene være en pæn del af indretningen, de skal give glæde i dagligdagen.


babyfotobryllupsfotofamiliefotoreklamefotosøskendefoto

Et familiefoto skal vise familiens identitet, hvem I er og hvor I er i Jeres liv på det tidspunkt hvor fotoet bliver taget. Udover den glæde et familiefoto vil være for Jer selv, vil det være et meget vigtigt foto for de kommende generationer, når de skal forstå deres egen identitet og sammenhæng. Hvis I kigger på de billeder I selv har fra barndommen, hvor I er sammen med mor og far, vil I helt sikkert bemærke at de er vigtige for Jer. Det er af stor betydning af børn har et foto hvor de er sammen med deres forældre og søskende, det giver en bedre selvforståelse.

De største umiddelbare behov for at gå til fotograf er jo ved de traditionelle store ændringer i en persons liv, såsom når man bliver forelsket og danner par med et andet menneske (parfoto eller bryllypsfoto), når man stifter familie og får børn (babyfoto & familiefoto). Det er ikke nødvendigt at gå til fotograf hvert år, men har man børn er det en god ide at have gode foto af dem som baby, som børnehavebarn, som skolebarn og som teenager. Dette er barnets vigtigste faser og du bliver glad for at have gode portrætfoto på disse stadier af deres liv. Hertil kommer specielle begivenheder i en persons liv såsom dåb, konfirmation, student og lignende, hvor et rigtigt portrætfoto hos en professionel fotograf gør en stor forskel.

En speciel type af portrætfoto kan man kalde ”brugsfoto”, det omfatter billeder der f.eks. skal præsentere dig på et c.v. eller på en medarbejderside på nettet, hvor dit firma ønsker at vise dit ansigt som del af deres image. Mange vælger også i dag at bruge gode portrætfoto på de sociale netværk såsom linkedin, facebook twitter etc. Profilfoto til datingsites er et andet eksempel på et sted hvor det gode portrætfoto kan gøre hele forskellen mellem succes og det modsatte.


portrætintererørfotoportrætfotoreklamefotoportrætfoto

I dag er de professionelle kameraer så gode, at de reelt ser mere end vores øjne gør.... det betyder at vi har mulighed for at lave meget realistsiske 1:1 portrætfoto, d.v.s. foto i naturlig størrelse, som reelt er så livagtige at det er som at kigge på en levende person, det er ikke alle der har plads til sådanne størrelser foto i deres hjem. Men har man pladsen er sådanne portrætfoto, er de meget spændende.

Mht materialevalg kan vi tilbyde det klassiske S/H foto på ægte fotopapir, her er der ikke tale om blækprint, men fotografisk materiale der bliver belyst, fremkaldt, fikseret, vasket og tørret. Det er den gode gammeldags kvalitet som kan holde i 100 år, hvis de behandles rigtigt og for eksempel ikke hænger det i direkte sollys. Farvefoto laves på det bedste papir og på maskiner hvor kemien kontrolleres flere gange om dagen, så farverne ikke ”skrider” og får et blåt eller rødt skær, som man desværre tit ser. Dertil kommer at vi kan levere Jeres foto på andre spændende medier såsom lærred, dibond (delight) og dette i så store størrelser at de kan fylde en hel væg.

Vi vil meget gerne have udfordringer, så du må gerne medbringe et foto af en kedelig del af din bolig, så laver vi et portrætfoto der er specielt designet til at gøre lige præcis dette sted smukt, spændende og levende.

I dag kan man snyde med foto... det mest almindelig program til dette er photoshop og det åbner op for mulighederne for at lave en masse ”fis og ballade”. Det gør reelt at ”alt er muligt” og det er kun fantasien der sætter grænser. Kommer du med ideerne, realiserer vi dem for dig. Har du ikke ideerne skal vi gerne inspirere dig til lige præcis de portrætfoto, som du kan lide.

bryllupsfotoerhvervsfotofamiliefotoreklamefotobryllupsfoto

Hvad skal man forvente af en optagelse? Det er svært at sige det helt præcis hvordan en optagelse forløber, med små børn er det lidt lige som en gavebod... der sker normalt en masse, men ikke altid det man havde forestilet sig... Men et smukt billede af en baby der sover eller en dreng der i stedet for at sidde stille laver ballade... ja det kan der faktisk komme fantastiske portrætfoto ud af...

Har du brug for at tale med en fotograf før du booker en tid, er du meget velkommen til at kontakte os, det koster ikke noget at sætte ord på dine forventninger og ønsker!

portrætbryllupsfotografportrætbryllupsfotografiportræt

Kunsten at fortælle en historie med et portrætfoto, man kan sige at et stillbillede kan give os en illusion om et forløb, vi kan med vores fantasti forestille os hvad der er sket før billedet er blevet taget og hvad der sker efter. Et godt portrætfoto må gerne have et mysterium. Det giver dybde og gør at fotografiet træder ud af det normale brugsfoto og bliver til fotokunst.

Et godt portrætfoto kan ændre hvordan man ser på en person, ved at vise det som er bag facaden kan vi formidle en hel anden forståelse af det menneske som er i fokus.

portrætfamiliefotokreative fotoreklamefotopotrætfoto

Har du drømme om at stå i rampelyset? At se dig selv, opleve dig selv? Det er der ikke noget i vejen med. Du smiler nok ikke så meget til dig selv når du sætter frisuren om morgenen. Du har nok aldrig stået og betragtet dig selv i en smuk profil...

Mange voksne mennesker gemmer sig for fotografen... det betyder at der kan gå årtier hvor der ikke er taget et eneste godt portrætfoto af dem... Det er simpelthen en synd og skam. Alle mennesker er fotogene... det kræver bare en kreativ og dygtig portrætfotograf...

Måske skal dit foto fyldes med livsglæde måske med alvor, men det skal være levende... det skal vise dig som du er, ja faktisk er den bedste ting du kan gøre at få lavet begge dele, hvordan du er på hele paletten, lige fra det alvorlige til det entusiastiske.

familiefotobryllupsfotoreklamefotofamiliefotobryllupsfoto

Det gode portrætfoto giver minder for livet, men ikke bare for dig... De kommende generationer for også ting at frydes over. Dine børn, børnebørn og deres børnebørn...

Der er en tydelig sammenhæng mellem oplevelse og gode foto... og den gode fotograf:-)

Vi vil gerne byde dig indenfor til en fotooplevelse, en oplevelse der giver de bedste portrætfoto, familiefoto, bryllupsfoto, konfirmationsfoto, søskendefoto, babyfoto du kan ønske dig, traditionelle som utraditionelle...

Kontakt mig på tlf. 47 50 52 50 for et uforpligtende tilbud!

Mange hilsener

Mikkel Urup
Fotograf, Profilfoto.dk ApS


børnefotoreklamefotobryllupsfotobryllupsfotofamiliefoto

Jeg tilbyder fotografering i hele landet, men har følgende geografiske fokusområder: Nordsjælland, Hornsherred, Storkøbenhavn, Jægerspris, Frederikssund, Slangerup, Stenløse, Hillerød, Skibby, Ølstykke, Kastrup, Dragør & Amager.

 

Copyright © 2012 ved Profilfoto ApS og Mikkel Urup. Alle rettigheder forbeholdt.